• Johannes Åsheim

Skaper Trygge Rammer for norsk spillindustri

Akseleratorprogrammet for norske spillstudioer i oppstartsfasen starter opptak for runde 2.

Trondheim - 23. mars 2021. Trygge Rammer har fullført en vellykket runde med deres akseleratorprogram, hvor to nye norske spillstudioer ble til: Sharp Raccoon og Sleepy Turtles. Allerede nå starter opptak til neste runde i akseleratorprogrammet kun for spillbedrifter i oppstartsfasen. Fristen for å søke er allerede 2. april.Profesjonaliserer spillbransjen

Tross corona har Trygge Rammer klart å gjennomføre en suksessfull første runde med deres spill akselerator. I den første runden deltok 2 ferske spillstudioer, Sharp Racoon, og Sleepy Turtles, og har gjennom programmet måtte lære seg å pitche for investorer, jobbe med bedriftsutvikling og lært om å utvikle spill mer kostnadseffektivt.


Norge ligger bak resten av Skandinavia når det kommer til spillnæringen. Vi ser et stort potensiale i den norske spillbransjen, og ønsker å hjelpe norske spillutviklere å bli bedre på bedriftsutvikling, innhenting av kapital og prosjektledelse for å akselerere veksten av den Norske spillbransjen og å få mer eksport av Norske spill. - Hans-Andreas Sakrihei Kleven, Daglig Leder Pineleaf Studio og Prosjektleder Trygge Rammer.

Trygge Rammer jobber mot en sterkere spillbransje i Norge, og har en rekke erfarne prosjektledere fra spillbransjen som jobber som mentorer og drivere av prosjektet. Programmet går over 6 måneder og ønsker å lære oppstartsbedrifter mer om bedriftsutvikling, innhenting av kapital og prosjektledelse. På slutten av løpet skal bedriftene være investerings klare og vil få muligheten til å pitche for det spill-orienterte investeringsselskapet Kick-Ass Invest.


Forutenom akseleratorprogrammet jobber Trygge Rammer også for å knytte tettere bånd mellom norsk spillindustri, investorer, internasjonal bransje og ikke minst bygge opp det lokale miljøet for industrien i Trøndelag. Programmet jobber også med Norwegian Game Awards for å fremheve samarbeid mellom nasjonalt og lokal industri.


Klare for runde to

Trygge Rammer søker nå ferske spillbedrifter for sin andre omgang av Trøndelags spill akselerator. Programmet fikk gode tilbakemeldinger fra forrige rundes deltagere, og har stor tro på at dette gir noe positivt til bransjen.


Akseleratorprogrammet bidro til å gjøre en drøm om å lage spill som virksomhet til virkelighet. Vi var en gruppe spillutviklere med en vag drøm om suksess, og nå er vi et selskap med en skikkelig virksomhet, utviklingsplan og kontakter i bransjen. - Trym Rannem, Daglig Leder Sharp Raccoon.

Det vil bli holdt et digitalt infomøte om akseleratorprogrammet torsdag 25. Mars kl 17:00. Møtet blir gjennomført på Zoom og det vil bli mulighet for digital mingling med prosjektledere og tidligere deltakere. Link til infomøtet: https://www.facebook.com/events/270534314567384/


Det er mye spennende som skjer i spillbransjen i Trøndelag og i Norge generelt. Vi gleder oss til å se hva slags prosjekter og selskaper som melder seg på denne runden, og ser frem til å begynne med runde to. - Lise Hagen Lie, Daglig Leder Studio Gauntlet og Prosjekleder Trygge Rammer.

For å melde deg og/eller bedriften opp, følg denne linken: https://forms.gle/KpTrMfT6z2UvAX18A


Nøkkelpunkter:

  • Trygge Rammer har fullført en runde med akseleratorprogram med to nye norske spillstudioer: Sharp Raccoon og Sleepy Turtles.

  • Akseleratorprogrammet starter nå opptak for runde to med frist 2. april.

  • Det holdes infomøte for interessert allerede 25. mars.


Mer informasjon og bilder/video:

- Nettside Trygge Rammer: https://www.trygge-rammer.no/

- Nettside Sharp Raccoon: https://sharpraccoon.com/

- Steam Rest: https://store.steampowered.com/app/1100320/Rest/


Om Trygge Rammer

Mer informasjon om akseleratorprogrammet og bilder fra forrige runde med programmet: https://www.trygge-rammer.no/akseleratorprogram


Om Sharp Raccoon

Sharp Raccoon ble stiftet høsten 2020 og består av 5 medlemmer. Selskapet er et resultat av 4 studenter som møttes på studier i Nederland. De er vinnere av Most Innovative Game på Norwegian Game Awards 2020 med spillet Rules of Robots, som er en hurtig arena brawler.


Om Sleepy Turtles

Sleepy Turtles er en nyoppstartet spillbedrift som består av 4 medlemmer som alle møttes ved Westerdahls hvor de studerte spilldesign. Gjennom studiet begynte de på prosjektet Rest som er deres nåværende hovedprosjekt. Rest er en atmosfærisk walking-sim til PC, spillet kan ønskelistes på Steam, hvor en også kan prøve en demo av spillet.

319 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle